ebay-ohje suomeksi

eBay-ohje suomeksi


eBay on yhdysvaltalainen verkkohuutokauppa, joka toimii nykyisin paikallisesti myös EU-alueella mm. Iso-Britanniassa ja Saksassa. Suomeen vuonna 2010 avattu suomenkielinen eBay suljettiin kokeilun jälkeen vuonna 2013. Kaikki palveluun rekisteröityneet yksityiset käyttäjät sekä yritykset voivat ilmoittaa tuotteitaan huutokaupattavaksi ja myyntiin. Suomalaisten on taloudellisesti kannattavinta suorittaa ostokset EU-alueella sijaitsevilta eBay-sivustoilta ylimääräisten ALV- ja tullimaksujen välttämiseksi.

Tämän ohjeen avulla opit tekemään tilin Iso-Britannian eBay-sivustolle (ebay.co.uk), liittämään siihen oman PayPal tilisi sekä tekemään mieluisat ostokset turvallisesti. Ostosten tekeminen eBayssa on helpointa ja turvallisinta PayPal-tilin avulla, joten suosittelen luomaan sen ennen eBay-palveluun liittymistä. Mikäli sinulla ei vielä ole PayPal-tiliä, katso suosittu ohjeeni PayPalin käyttöönottoon.

eBay-tilin avaaminen

Ennen kuin voit siirtyä ostamaan haluamiasi tuotteita eBaysta, tulee sinun rekisteröityä palvelun käyttäjäksi. Uuden käyttäjätunnuksen luominen on helppoa, nopeaa ja täysin ilmaista. Siirry rekisteröintilomakkeeseen >>

eBay rekisteröintilomake

Täytä rekisteröintilomake yllä olevalla tavalla. Muista luoda tarpeeksi voimakas salasana. Tässä eBayn salasanavinkit:
– salasanan pituus tulee olla 6–64 merkkiä
– salasanassa tulee olla kirjainten lisäksi vähintään yksi numero tai symboli ([email protected]#$%^*-_+=)
– isot ja pienet kirjaimet otetaan huomioon
– vältä käyttämästä samaa salasanaa muissa palveluissa

Suorita rekisteröinti loppuun klikkaamalla sinistä Register-painiketta. Samalla hyväksyt eBayn käyttöehdot, vahvistat olevasi vähintään 18-vuotias, hyväksyt tietojesi käsittelyn sekä eBayn markkinointiviestit sähköpostiisi.

Mikäli täytit tiedot oikein, näet seuraavanlaisen kuvan (omalla nimelläsi).

eBay tervetuloa ilmoitus

Mikäli haluat muuttaa eBayn sinulle automaattisesti luoman käyttäjätunnuksen, tee se saman tien klikkaamalla sinisen Continue-napin alla olevaa linkkiä Customize your username. Tämän jälkeen syötä haluamasi käyttäjätunnus sille avautuneeseen kenttään ja klikkaa lopuksi sinistä Save-painiketta.

ebay käyttäjätunnuksen valinta

Onnittelut, olet luonut onnistuneesti uuden eBay-käyttäjätilin. Tämän jälkeen eBay lähettää sähköpostiisi tervetuloviestin.
Huom! Mikäli muutit käyttäjätunnustasi yllä olevan ohjeen mukaisesti, se ei välttämättä näy tervetuloviestissä oikein. Itselläni tervetuloviestissä näkyi vaihdosta huolimatta eBayn automaattisesti luoma käyttäjätunnus. Tästä ei tarvitse huolestua, vaan itse valitsemasi käyttäjätunnus on käytössä.

PayPal-tilin linkittäminen eBay-tiliin

Vaikka eBayssa maksaminen onnistuu Paypalin lisäksi myös kaikilla yleisimmillä maksukorteilla, suosittelen lämpimästi oman Paypal-tilisi linkitystä eBay-tiliin. Näin voit tehdä ostokset jatkossa turvallisesti ja nopeasti ilman turhia välivaiheita.

Kirjaudu sisään eBay-tilillesi ja siirry sivulle My Account. Hieman alempaa löydät kohdan Paypal Account information.
My eBay - Paypal account information
Klikkaa oikeassa sarakkeessa olevaa Link my Paypal account -painiketta.
eBay - Paypal linkitys ja osoitiedot
Syötä kysyttäessä osoitetiedot kuvassa näkyvällä tavalla ja klikkaa sinistä Continue-painiketta.
ebay - Paypal linkitys ja sisäänkirjautuminen
Kirjaudu vielä sisään Paypal-tilillesi syöttämällä Paypal-sähköpostisi sekä Paypal-tilin salasana ja klikkaa lopuksi Link your account -painiketta
eBay - Paypal linkitys valmis
Valmista tuli! Nyt voit siirtyä tekemään haluamiasi ostoksia eBayn kautta ja hoitaa maksuliikenteen kätevästi Paypalin välityksellä.

Ostosten tekeminen

Tulossa pian…

Similar Posts

16 Comments

 1. hei mitäs mieltä olet tuosta, kun nyt on pikavippi everyday.fi, josta
  ”15,00 € Hyväksytty lainahakemus”. Kuitenkin erityisehdoissa lukee: ”Hyvitykset koskevat ensimmäistä lainaa Everydayltä.” Nuo lauseet ovat toisensa kumoavat. Kannattaako tehdä tuo lainahakemus? (näissä kai ei velvoiteta lainaamaan/ei tule kuluja jos ei ota lainaa).

 2. Hei! Tilasin keskiöporia eBaysta ja maksoin suoraan PayPalilla.

 3. Vinkkinä vain, että kaikista Ebay ostoksista voi saada ostohyvitystä, esim Topcashbackin tai Ebatesin kautta.

 4. Hei.

  Voitko kertoa miten e-bay purchase protection progframs toimii siinä tapauksessa että on saanut virheellisen/viallisen/väärän tuotteen? Onko ostajan maksettava palautuskulut tällaisessakin tapauksessa? Kysymyksessä on e-bay UK.

 5. Hyvä avaus, ostosten tekemisestä ja varsinkin mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisemisesta haluaisin kyllä minäkin lukea lisää. Ebay ja Paypal tarjoavat kumpikin suojaa, mutta minkälaista ja missä tapauksissa kenenkin puoleen tulee kääntyä?

 6. hei! Olen aikaisemmin ollut kirjautuneena ebay, nyt en onnistunut.Miten onnistun?

 7. Hei . Ostin eilen langattomia hälytysjärjestelmiä ja maksoin ne myös .
  Tänään tuli e-mail jossa oli viesti , että jotain häikkää oli tapahtunut , eli joku oli kopeloinut myyjän tilejä .
  Toinen asia : eilen tuli ruudulle että olin tarjonnut sitä sun tätä ja kultakelloista muut oli tarjonnut enemmän . Myöhemmin koitin jäljittää uudestaan mitä tää on . Vaan en löytänyt mitään . Valaehtoisesti en ole mitään kelloista tarjonnut . Kävi vain niin aikaisemmin että yhdestä auton osasta osasta väitetään minun tarjonneen huimia summia . Niitä näyttää
  ilmestyneen minun listoille lisää vaikka olen jo yhden maksanut ja saanut .
  Tää taitaa mennä niin hulluksi ettei täältätäkään uskalla kohta ostaa mitään YT Taisto

 8. ostin konepellin pidätin pumput camaro28 vm. 1982 , piti tulla viimeistään kesäkuun 12 päivänä. maksoin luottokortilla . ei ole kuulunut eikä näkynyt , ja nyt on 30 päivä heinäkuuta! mihin ottaa yhteyttä että saa rahat takaisin!??

 9. Pitäisikö näitä ebay ja paypal kuvioita varten perustaa uusi sähköposti, jottei tulisi liikaa mainos ym muita posteja?

  1. PayPal ja Ebay lähettävät uutiskirjeitä ja mainospostia ihan siedettävän määrän, joten jos muutama viesti silloin tällöin ei häiritse, niin en lähtisi näiden kuvioiden vuoksi perustamaan toista tiliä. Eli ihan oman fiiliksen mukaan, mikä tuntuu itselle helpoimmalta.

 10. Hei

  Miten toimitaan kun olin sopinut myyjän kanssa että toimittaa tavaran Suomeen,mutta ilmoituksessa Suomea ei ollut mainittu.
  Miten maksu suoritetaan koska kun yritän maksaa niin tulee ilmoitus vain että ei toimiteta Suomeen ja ota yhteyttä myyjään. Olen asiasta ottanutkin ja sovittu kaikki postikuluista lähtien.
  Voiko hänelle lähettää rahaa paypallila jos tietää hänen sähköposti osoitteen?

  1. Hei Kimmo,

   En juuri nyt keksi tosiaan muuta, kuin pyytää myyjältä hänen PayPal-osoitteensa (sähköpostiosoite) ja suorittaa maksu sen kautta. Sopikaa keskenänne, että hän laittaa tuotteen postiin kun olet tehnyt maksun. Toki tuo vaatii, että luotat myyjään, kun teet kaupat lopulta käytännössä eBayn ulkopuolella.

   PayPal on tosiaan siitä kätevä, että et tarvitse kuin vastapuolen sähköpostiosoitteen (jota hän käyttää PayPal-tilinä), niin voit lähettää hänelle rahaa ja se on perillä välittömästi.

 11. –Haluan tilata ja maksaa sen heti pankkitililtä netissä..onnistuuko se..miten..näyttää että pakko avata Paypal-tili ja antaa kortin numerot sinne…..

 12. Hei!
  Miten voin laittaa viestiä tai sähköpostia ebahyn kun olen tilannut ja maksanut tavarani, mutta ne eivät ole vielkään tulleet☹

 13. Mistä eBayssä pääsee vaihtaan kielen? Saksan eBay pitäisi saada englanninkieliseksi.

 14. Kappas kuinka kävi. Tein kaikki just noin. Minulla on ollut myyntitili joskus vuosia sitten ja se palaa itsepäisesti siihen. Typerintä on, että myyntihinta ei muutu euroiksi vaikka itkisi. Ensin kuitta jees, mutta kun myyntikaavake aukeaa on taas taalan kuva ruudussa. Ja ne perhanan paunat. Haluaisin aloittaa uuden tilin uuedella sähköpostiosoitteellani, mutta ebayn systeemi heittää aina vanhat esiin. YÄK! Neuvo nyt konsti, miten ohitan vanhat sähköpostit ja taalat ja paunat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.