| | |

Elisan Lähimaksu SIM tuo lähimaksamisen puhelimiin

Pidän tekniikasta. Erityisesti silloin, kun se onnistuu jollain tavalla helpottamaan säännöllisesti toistuvia arkisia toimenpiteitä. Tähän kategoriaan kuuluu myös lähimaksaminen, eli pienten (alle 25e suuruisten) ostosten maksaminen helposti ja nopeasti ilman tunnusluvun näppäilyä viemällä kortti maksupäätteen lähelle. Tällä hetkellä lähimaksaminen on mahdollista ainakin R-kioskeilla, Siwoissa, Valintataloissa, K-marketeissa ja Lidleissä, mutta ei ainakaan isossa mittakaavassa S-ryhmän toimipaikoissa.

Yksi suurimmista älypuhelinten NFC-ominaisuuden epäkohdista on ollut sen puutteellinen turvallisuus, minkä vuoksi puhelimia ei ole voinut hyödyntää lähimaksuvälineinä. Nyt tämä puute on kuitenkin osittain paikattu, sillä Elisa toi viime viikolla markkinoille oman Lähimaksu SIM -kortin, joka on ostettavissa 4,90 euron hintaan Elisan myymälöistä mihin tahansa Elisan Saunalahti-liittymään (ei koske prepaidia). Elisan uusi Lähimaksu SIM mahdollistaa viimeinkin ostosten maksamisen puhelimen omaa NFC:tä käyttämällä ilman erillisen maksutarran liimailua puhelimen kuoriin.

Lähimaksu SIM -kortin mutkikas käyttöönotto

Lähimaksu SIMin käyttöönotto voi tuntua useille peruskäyttäjille varsin vaivalloiselta, sillä se edellyttää tukun valmistelevia vaiheita, ennen kuin puhelinta voi käyttää lompakon korvikkeena omassa lähikaupassa. Ensin on tarkistettava, kuuluuko oma puhelinmalli tuettujen laitteiden joukkoon. Käytännössä katsoen lähimaksaminen pitäisi onnistua kaikilla Mastercardin hyväksymillä puhelinmalleilla, mutta Elisan oma lista on paljon suppeampi. Esimerkiksi uudet iPhonet eivät ole tuettuja, sillä niiden NFC-maksuominaisuus toimii vain Applen oman Apple Pay -maksujärjestelmän kanssa. Tämän jälkeen on luotava Elisa Lompakko -tili joko Elisa Lompakon verkkosivuilla tai lataamalla Lompakon käyttöön vaadittava Elisa Wallet -sovellus älypuhelimen sovelluskaupasta ja rekisteröidyttävä käyttäjäksi sovelluksen kautta.

Elisa Wallet -sovelluksesta löytyy myös Rahaviesti sekä virtuaalikortit.
Elisa Wallet -sovelluksesta löytyy myös Rahaviesti sekä virtuaalikortit.

Seuraavaksi Elisa Lompakon Lompakko-tilille on siirrettävä rahaa omasta verkkopankista. Rahansiirto onnistuu Elisa Wallet -sovelluksen kautta, josta löytyy pikalinkit yleisimpien pankkien verkkomaksuihin. Tilisiirrosta koituu käyttäjälle 0,22 euron siirtokulu. Kun rahat ovat Lompakko-tilillä, ne on vielä siirrettävä vielä erilliseen Kolikko-taskuun, josta ne ovat käytettävissä lähimaksuihin. Kolikkotaskun maksimisaldo on 150 euroa, eli se on käytännössä luotu vain Elisa Lompakon lähimaksuominaisuuden käyttäjien turvallisuuden lisäämiseksi. Mahdolliset puhelimen vohkijat pääsevät kuluttamaan lähimaksuilla korkeintaan kolikkotaskussa olevan summan rahaa.

Kolikkotaskun täyttämisen jälkeen on hankittava Lähimaksu SIM, mikä on tällä hetkellä mahdollista ainoastaan Elisan omista myymälöistä (sovelluksen kautta saa tilattua vain maksutarran). Käytännössä tämä tarkoittaa Saunalahden nykyisen asiakkaan olemassa olevan SIM-kortin vaihtamista uuteen lähimaksut puhelimen kautta mahdollistavaan malliin. Kun Lähimaksu SIM on asetettu puhelimeen, täytyy se vielä liittää Kolikkotaskuun. Tämän jälkeen lähimaksujen pitäisi onnistua puhelimen oman NFC:n avulla lähimaksuja vastaanottavissa toimipaikoissa.

Uuden Lähimaksu SIM -kortin käyttöönotto ei siis suju aivan kädenkäänteessä, mutta ylläkuvatun prosessin jälkeen jatkossa on vain pidettävä huoli siitä, että omassa Kolikkotaskussa on riittävästi rahaa. Pientä kikkailua tämän kanssa saa siis harrastaa huomattavasti enemmän, kuin oman pankin lähiluettavalla pankkikortilla. Lisäksi Lähimaksu SIMin käyttö edellyttää Elisa Lompakko -tiliä, sillä sitä ei voi kytkeä suoraan tekemään veloituksia omalta pankkitililtä. Arvelen tämän jäävän harvojen ja tekniikasta kiinnostuneiden huviksi. Itse olisin kyllä mielenkiinnosta tämän ostanut testattavaksi, elleivät kaikki tämän talouden liittymät olisi Soneralta.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.