Tarpeeton vai tarpeellinen

Käytetyn tavaran myyminen netissä

Käytettyjen tavaroiden kauppaaminen on mukavan ajanvietteen lisäksi myös ekologiselta näkökantilta katsottuna varsin fiksua toimintaa. Hyvin usein itselle tarpeettomaksi käynyt tavara kelpaa toisen käyttöön vallan mainiosti, kun tavaran olemassa olosta vain muistaa ja viitsii ilmoittaa. Toki esimerkiksi vaatteiden heittäminen roskiin on huomattavasti helpompaa, kuin niiden kaupittelu netissä. Läheskään kaikkia tavaroita et voi kuitenkaan lajittelusääntöjen mukaan paiskata polttokelpoisen jätteen sekaan ja lajittelukin voi olla työlästä. Tällöin on hyvä miettiä esimerkiksi:

 • haluaisiko joku ostaa tavarasi?
 • paljonko on sen sopiva hinta?
 • missä se kannattaa ilmoittaa myytäväksi?

Kannattaako tätä edes myydä?

Omalla kohdallani esimerkiksi elektroniikka, vaatteet ja huonekalut alkavat tuntua vanhoilta tai muuten vain minulle sopimattomilta, vaikka ne eivät olisikaan kovin kuluneita tai viallisia. Kaipaan siis vaihtelua pukeutumiseen, uusia ominaisuuksia laitteilta sekä piristystä sisustukseen. Tällöin paras ja mielestäni järkevin keino on etsiä tavaroilleni uusia omistajia. Mietin aina ennen tavaran myyntiin laittamista sen mahdollista arvoa jollekin toiselle. Mikäli tavara on käyttökelpoinen ja järkevässä kunnossa, kannattaa se ehdottomasti kaupata eteenpäin viimeistään uuden korvaavan tuotteen hankkimisen jälkeen.

Paljonko tästä voi pyytää?

Hyvä nyrkkisääntö on, että ensimmäisenä kannattaa miettiä, mitä itse olisit ostajana valmis maksamaan kyseisestä tavarasta. Mikäli hinnan arviointi tuntuu vaikealta, voi kauppapaikoista hakea vastaavia tuotteita käytettyinä hinnan määrittämiseksi. Hakuja tehdessä usein huomaa, että käytetyissä tavaroissa hintaskaala on valtava, vaikka tuote olisi sama ja suunnilleen samassa kunnossa. Tärkeimmät käytetyn tavaran hintaan vaikuttavat tekijät:

 • ikä
 • ulkoinen kunto
 • mahdolliset puutteet ja viat
 • onko takuuta jäljellä / annatko itse takuuta (erityisesti elektroniikka ja kulkuneuvot)
 • onko alkuperäistä ostokuittia tallella
 • vastaavan uuden tuotteen hinta kaupassa

Hintaa miettiessä huomiota on siis kiinnitettävä vähintään kaikkiin niihin asioihin, jotka vaikuttaisivat myös omaan ostopäätökseesi.

Missä tämän saa kaupaksi?

Itselläni on kokemusta erilaisten tavaroiden myynnistä lähinnä Huutonetin sekä Torin palveluiden osalta. Ennen Huutiksen täydellistä ulkoasukatastrofia olin sen vakiokäyttäjä, mutta kaikkien muutosten ja päivitysten mentyä jatkuvasti huonompaan suuntaan aloin vähitellen siirtyä Torin käyttäjäksi. En käy tässä nyt tarkemmin ruotimaan palveluiden eroja, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan Tori.fi on osoittautunut todella toimivaksi ja loistavaksi kauppapaikaksi.
Viime aikoina olen kaupannut Torissa esimerkiksi autonrenkaat, pianon, pari vanhaa polkupyörää, läppärin ja matkapuhelimen. Kaikille paitsi läppärille onnistuin saamaan ostajan samasta kaupungista vain pari päivää ilmoituksen jättämisen jälkeen. Läppärin osalta kaupat hoidettiin postitse.

Tori.fi-palvelun tärkeimmät ominaisuudet käyttäjälle

 • täysin ilmainen käyttää
 • selkeä ja nopea haku alueiden perusteella
 • eriomainen mahdollisuus turvalliseen ja luotettavaan kauppojen tekoon kasvotusten
 • yksinkertainen käyttäjäprofiili omien ilmoitusten hallintaan
 • mahdollisuus korottaa omaa tuotetta listauksessa maksullisella tekstiviestillä

Myynti-ilmoituksen lisäksi voit ilmoittaa halukkuutesi jonkin tavaran ostoon, vaihtoon tai antamiseen. Ennen oman myynti-ilmoituksen tekoa kannattaa siis tsekata, sattuisiko kenelläkään olemaan tavarallesi tarvetta jo valmiiksi. Torin huonoimpana puolena Huutonettiin verrattuna voisin mainita käyttäjäpalautejärjestelmän puuttumisen. Tämän vuoksi on monesti vaikea tietää, kuinka luotettava kauppakumppani toisessa päässä on. Käteiskauppa on useimmiten varmin keino täysin turvalliseen kaupankäyntiin.

Seuraavalla kerralla on luvassa vinkkejä ja ohjeita tehokkaaseen sekä riskejä minimoivaan kaupankäyntiin Tori.fi-palvelussa. Tiedätkö, miten saat käytetystä tuotteesta parhaan mahdollisen hinnan? Vinkki: ilmoituksella on todella paljon merkitystä.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.