| | |

Pikasiirto kokemuksia ja ohjeet – kokeile ilmaiseksi

Tilisiirrot eri pankkien välillä ovat edelleen suunnattoman hitaita. Tiistaina omasta verkkopankista siirretty raha on perillä toisessa pankissa keskiviikkona ja perjantaina siirretyt eurot vasta seuraavan viikon maanantaina. Raha ei siis liiku viikonloppuna eikä arkipyhien aikaan pankkien välillä vieläkään, vaikka eletään jo 2010-lukua.

Tilisiirron viive

Pankkien välisten tilisiirtojen viiveet tuntuvat muinaisjäänteiltä. Data on liikkunut nopeasti jo tovin aikaa, eikä mitään teknistä estettä rahojen välittömään siirtymiseen ole. Panttaavatko ahneet pankkiriit rahoja 1–3 vuorokautta, lainaavat rahaa ja nauttivat välistä kiskotuista koroista? Miksi näin tapahtuisi vain eri pankkien välisissä siirroissa?

Helsingin Sanomien artikkelissa väitöskirjatutkija Patrizio Lainà vastaa aiemmin mielipidepalstalla esiintyneeseen ihmettelyyn, miksi tilisiirto pankkien välillä ei ole reaaliaikaista. Kyse ei (onneksi) ole korkojen keräämisestä, vaan siitä, että pankkien välinen maksuliikenne hoituu keskuspankkireserveillä. Siis millä?

Keskuspankkireservit ovat käteistä valuuttaa sähköisessä muodossa, joihin tavallisella sukankuluttajalla ei ainakaan toistaiseksi ole käyttöoikeutta. Pankit siis tarvisevat tätä sähköistä käteistä suorittaakseen tilisiirtoja eri pankeissa olevien tilien välillä. Siirtoviive auttaa pankkeja minimoimaan tilisiirroista aiheutuvia kustannuksia, sillä se vähentää keskuspankkireservien tarvetta, joita pankit joutuvat lainaamaan korolla keskuspankilta tai muilta pankeilta. Kannattaa myös vilkaista Talouselämän käytännön esimerkki remonttilaskun maksamisesta toiseen pankkiin.

Pikasiirrolla ratkaiset ongelman – rahat tilille sekunneissa

Suomalainen startup-yritys Bittisiirto Oy avasi syksyllä 2015 Pikasiirto.fi-nimisen palvelun, jonka avulla tavalliset kuluttajat voivat tehdä pankkien välisiä tilisiirtoja reaaliajassa. Pikasiirron toimintaidea on äärimmäisen yksinkertainen: sillä on tilit jokaisessa suomalaisessa pankissa ja se hoitaa tilisiirrot itse. Kauppalehden tekemän haastattelun mukaan toimitusjohtaja Alexander Hanhikoski oli ensimmäiset kuukaudet hoitanut rahaliikeennettä käsipelillä, kunnes volyymin kasvun myötä toiminnot oli automatisoitava.

Palvelu on kerännyt reilussa vuodessa jo yli 50000 käyttäjää, eikä suotta. Sitä käytetään aktiivisesti esimerkiksi

 • omien tilien tasaamiseen, kun tilejä on useammassa eri pankissa
 • kaupankäynnissä esim. Torin ja Huutonetin kaltaisissa palveluissa, kun kaupat halutaan lyödä heti lukkoon ja tavara nopeammin matkaan
 • laskujen maksussa
 • rahan lainaamisessa tai lahjoittamisessa läheiselle
 • kulujen tasaamiseen saman talouden tai lähipiirin kesken

Kokeile Pikasiirtoa nyt ilmaiseksi

Pikasiirron normaali kustannus käyttäjälle on 2,9 % + 2 euroa. Toisin sanoen mitä enemmän siirrät, sitä vähemmän kuluja suhteellisesti maksat.

Pikasiirto on Suomen nopein rahansiirtopalvelu
Esimerkki:
Siirrät kaverillesi omalta Osuuspankin tililtä Nordeaan 20 euroa. Pikasiirto veloittaa sinulta (20 + 20*0,029 + 2) 22,58 euroa. Kulut tekevät siirtosummaan 12,9 % lisän (2,58e).

Jos taas olet esimerkiksi ostamassa läppäriä, jonka hinta on 350 euroa, veloittaa Pikasiirto sinulta (350 + 350*0,029 + 2) 362,15 euroa. Kulut kasvattavat siirtosummaa 3,47 % (12,15e), mikä on suhteellisesti jo paljon hyväksyttävämpi kustannus.

Eli jos aiot siirtää samalle kaverille pikasiirtona rahaa useana eri päivänä lyhyen ajan sisällä, kannattaa harkita maksujen niputtamista palvelumaksujen pienentämiseksi.

Ensimmäinen siirto ilmaiseksi

Rahantakojan lukijana sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä ensimmäinen pikasiirtosi ilman ylimääräisiä kuluja. Seuraa alla olevia ohjeita, niin onnistut varmasti.

1. Siirry osoitteeseen Pikasiirto.fi

2. Klikkaa keskellä näkyvää ”Aloita nyt” painiketta tai yläreaunasta Luo tili -linkkiä.

3. Luo uusi käyttäjätili kirjautumalla sisään Facebook- tai Google-tililläsi, tai luomalla uusi tili käyttäen sähköpostiosoitettasi.

Pikasiirto - luo uusi tili kirjautumalla sisään

4. Syötä henkilötunnuksesei ja tunnistaudu omilla pankkitunnuksillasi.

Tunnistaudu Pikasiirtoon verkkopankkitunnuksilla

5. Nyt tilisi on valmis ja voit aloittaa tekemällä ensimmäisen siirtosi. Klikkaa ylhäältä Uusi siirto.

Pikasiirto-tilin päänäkymä.

6. Täydä tiedot huolella ja klikkaa ”Jatka”

Pikasiirron tietolomake. Täytä huolella.

7. Vahvista tiedot oikeiksi. Yhteensä-rivillä näkyvä summa veloitetaan sinun tililtäsi.

Vahvista pikasiirron tiedot ja siirty maksuvaiheeseen.

8. Maksa tilisiirto verkkopankissa tai peru siirto, ellet halua viedä sitä loppuun asti.

Peru pikasiirto tai maksa se verkkopankissa.

9. Valmista tuli! Nyt rahojen pitäisi olla vastaanottajan tilillä. Lopuksi sinun mahdollista katsoa kuitti tapahtumasta tai jakaa linkki suoritetusta maksusta esimerkiksi sähköpostilla vastaanottajalle.

Pikasiirto onnistui!

Olen itse tehnyt kymmeniä pikasiirtoja, ja kaikki ovat onnistuneet täydellisesti ilman ongelmia. Rahat ovat siirtyneet pankista toiseen reaaliajassa, enkä havainnut siirrossa minkäänlaista ylimääräistä viivettä. Siirto kestää nykyisellään noin 30 sekuntia. Mikäli sinulla on käyttöä tällaiselle palvelulle, voin lämpimästi suositella Pikasiirtoa. Mielenkiintoista nähdä, kuinka kauan tarvitsemme erillisiä palveluita nopeisiin pankkien välisiin siirtoihin.

Onko sinulla kokemuksia Pikasiirrosta? Onko siinä jotain epäilyttävää, vai oletko jo palvelun vakituinen käyttäjä? Kerro kokemuksesi ja mietteesi kommenteissa.

Lunasta ilmainen pikasiirtosi tästä

Liittymällä Pikasiirron käyttäjäksi tämän sivun linkeistä tai yllä olevasta painikkeesta saat lahjaksi ensimmäisen pikasiirtosi ilman palvelumaksuja ja säästät rahaa jopa kymmeniä euroja.

Similar Posts

16 Comments

 1. Hei!

  Kokeilin tänään tuota teidän pikasiirtoa, ehkä olen ymmärtänyt tekstinne väärin. Sen jossa mainittiin, että ensimmäinen siirto on maksuton. Minulta ainakin veloitettiin kulut.

  terv. Mikko Hellman

  1. Hei Mikko,

   Siirryitkö Pikasiirron sivuille tämän artikkelin linkeistä tai tuosta sivupalkin bannerista? Mikäli siirryit ja rekisteröidyit käyttäjäksi ohjeen mukaisesti, olisi ensimmäisen siirron pitänyt olla ilman kuluja.

   Jos käytät verkkoselaimessasi AdBlockeria tai muuta mainokset estävää lisäosaa, voi olla, ettei Pikasiirto rekisteröinyt liittymistäsi oikein ja ilmainen ensimmäinen siirto jäi sinulla saamatta.

   Kannattaa kysäistä apua vielä Pikasiirron tiimiltä ([email protected]).

 2. Moi! Juuri tutustuin Pikasiirtoon, mikä onkin oikeassa paikassa varsin pätevä systeemi.
  Kuten totesitkin, onhan se ihmeellistä, ettei voi siirtoa ilman viivettä tehdä.
  Täytyy olla pitkä aika kun olen rekisteröitynyt sivullesi(ei muista), mutta hyvä että olen, sillä nämäkin uudet vinkkisi ovat kiinnostavia.
  Pikasiirtoon kirjauduin heti ja aionkin tulevaisuudessa seurata tekemisiäsi.
  On virkistävää kaiken bittisonnan seasta löytää oikeasti hyödyllinen linkki, siis yksityisen toimijan tekemänä ja pitämänä.
  Kiitokset näistä, keep up your good work, palataan!
  Perttu

  1. Hei vaan, Perttu!

   Pikasiirto on tosiaan varsin kätevä, kun myös näin juhlapyhien aikaan siirtyy rahat käytännössä välittömästi. Mielenkiintoista nähdä, montako vuotta menee, ettei tällaisia välikäsiä enää tarvita. Joka tapauksessa hienoa, että tähän varsin pieneen vaivaan on kotimainen ratkaisu.

   Kiitos paljon mukavasta palautteesta! Lisää vinkkejä, linkkejä ja oppaita luvassa taas ensi vuonna.

 3. Mitenköhän putiikkiinne saisi yhteyttä kun ei puhelimeen ainakaan vastata? Menossa tekemään rikosilmoitusta jonkun veloitettua lapsen tililtä rahaa Bittisiirrolle, vaikka kortti ei ole edes käytössä ja Nordean mukaan kyseessä on rikos.

  1. Oletko aivan varma, ettei lapsesi ole käyttänyt Pikasiirtoa? (esim. siirtääkseen rahaa kaverilleen) Tämä on käsittääkseni ainoa mahdollisuus, mikäli tiliotteella näkyy saajana Bittisiirto Oy. Pikasiirto-palvelua käytettäessä rahat siirtyvät ensin omalta pankkitililtä Bittisiirto Oy:n tilille, joka välittää ne eteenpäin vastaanottajalle.

   Asiaa sen tarkemmin tuntematta olen melko vakuuttunut, ettei kyse ole rikoksesta.

   Lisäksi kannattaa suunnata yhteydenotot ja kyselyt suoraan Pikasiirrolle sähköpostilla tuki(at)pikasiirto.fi tai viestillä heidän Facebook-sivunsa kautta.

  1. Kyllä, muutenhan siitä ei olisi paljoakaan hyötyä. Pikasiirto toimii siis ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

 4. Mistä linkistä painan ja voisitko kertoa tarkat ohjeet että miten teen kun pitäisi siirtää tietty summa minun nordean pankista yhden kaverin osuuspankkiin. Ja pitäisi saada siis tuo pikasiirto ilmaiseksi.

  1. Hei Teemu,
   Seuraa tällä sivulla olevia ohjeita otsikon ”Ensimmäinen siirto ilmaiseksi” alta. Seuraamalla ohjeita et voi epäonnistua 🙂

 5. Tein eilen tilisiirron ohjeittesi mukaisesti. Rahat eivät näy vastaanottajan tilillä vieläkään.
  Edustamani yrityksen oman lakimiehen mukaan tämänkaltainen palvelu on laiton.

  1. Mikäli rahat eivät syystä tai toisesta ole siirtyneet vastaanottajan tilille, suosittelen olemaan yhteydessä suoraan Pikasiirron tukeen ([email protected]).
   Itselläni pikasiirrot eivät ole jääneet koskaan välille ja ovat toteutuneet alle minuutissa.

   Mielenkiintoinen väite, ja kuulisin mielelläni perustelut Pikasiirron laittomuudelle. Finanssivalvonta ja kuluttaja-asiamies ovat kuitenkin alusta asti valvoneet palvelun toimintaa, joten tuskinpa tuo kovin laiton on.

 6. Toimiiko tämä vain Suomessa ? Eli Suomesta ei voi siirtää rahaa ulkomaan tilille.

  1. Hei Arja,

   Kyllä vain, Pikasiirto on tarkoitettu nopeaan rahansiirtoon suomalaisten pankkitilien välillä. Palvelu ei ainakaan toistaiseksi tue ulkomaisia pankkitilejä. Nopeaan rahansiirtoon ulkomaille suosittelen käyttämään esimerkiksi turvallista PayPal-palvelua.

 7. Hei

  Jos maksan tällä kaverilleni, niin jos hän avaa pankiitilinsä, näkeeköhän sen kautta nimeni ? Onko se jotenkin muka anonyymistä ?

 8. itselläni ei tullut ikinä rahat perille
  kaverini laittoi la rahaa tulemaan pikasiirrolla.eikä koskaan näkynyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.