Selvitä Muumimukien arvo helposti

Muumimukien keräilystä on kolmessa vuosikymmenessä tullut koko kansan harrastus. Ensimmäiset Teema-malliset Arabian muumimukit julkaistiin vuonna 1990 ja sen jälkeen mukeja on ilmestynyt vähitellen kiihtyvällä tahdilla jo lähes 120 erilaista.

Neljä 90-luvun muumimukia. Valmistaja Arabia Finland.
Muumimukit Muki Vihreä, Muki Roosa, Muki Sininen ja Muki Keltainen ilmestyivät vuonna 1990.

Muumimukien julkaisutahti alkoi vähitellen kiihtyä 2000-luvulla, ja ennätysvuonna 2019 Arabia julkaisi huimat 10 erilaista muumimukia. Tuon vuoden suosituimpiin mukeihin kuuluvat Japaniin avautuneen Moominvalley-teemapuiston kunniaksi julkaistu Moomin Valley Park Japan sekä kesän 2019 sesonkimuki Iltauinti.

Minkä arvoisia muumimukit ovat?

Alaa seuraamattoman näkövinkkelistä voi tuntua jopa hassulta, että sarjatuotannossa olleista muumimukeista ollaan valmiita maksamaan jopa viisinumeroisia summia.

Suurin osa mukeista liikkuu jälkimarkinnoilla muutamien kymppien hintaan, ja vain vanhimmat ja harvinaisimmat mukit ovat todella arvokkaita.

Muumipeikko Unelmoi muumimuki vuodelta 2005

Mukin hintaan vaikuttaa tavallisesti

  • mukin kunto: mukissa oleva tarra toimii usein takeena käyttämättömyydestä, tarrallinen muki on siis aina arvokkain, mikäli muki on muutenkin kuin uusi
  • mukin ikä ja tuotantovuodet: jos muki on ollut tuotannossa vain lyhyen aikaa, se on harvinaisempi ja sen vuoksi arvokkaampi
  • tuotantoerän koko: esim. Muumipeikko Unelmoi -mukia valmistettiin vain 2005 kpl

Edullisimmat, vielä tuotannossa olevat muumimukit liikkuvat verkon kauppapaikoilla jopa alle kymmenen euron hintaan, ja uutena näitä mukeja saa kaupasta 15–25 euron hintaan. Tuotannosta jo poistuneiden mukien hintapyynnöt lähtevät tavallisesti noin 20 eurosta, ja ehjistä 90-luvun mukeista saa tavallisesti maksaa 150 eurosta noin 1000 euroon.

Mukify on Muumi-keräilijän työkalu ja tietopankki

Vuoden 2021 joulukuussa julkaistu Mukify-palvelu on kasvanut nopeasti verkon laajimmaksi Arabian Muumi-keramiikan tietopankiksi. Se on samalla erinomainen työkalu muumimukien ja muumikeramiikan keräilijöille, sillä Mukifyn avulla voit:

  • Luoda oman muumimukikokoelman
  • Ylläpitää kokoelmaa ja seurata sen arvon kehitystä
  • Luoda toivelistan puuttuvista mukeista ja muista muumiesineistä
  • Jakaa oman toivelistan kavereille

Mukify toimii verkossa osoitteessa Mukify.com ja on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Voit myös ladata Mukify-sovelluksen Androidille ja iPhonelle puhelimesi sovelluskaupasta.

Mukify on työkalu ja tietopankki muumimukien keräilijöille.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.