WhatsApp – ilmainen vaihtoehto viestittelyyn

Löytyykö taskustasi älypuhelin? Lähetteletkö viestejä ja kuvaviestejä edelleen normaaliin tapaan maksamalla jokaisesta viestistä operaattorin määrittämän hinnan? Nyt on syytä olla tarkkana, sillä älypuhelimen käyttäjänä voit siirtyä lähettämään täysin ilmaisia tekstiviestejä sekä kuvaviestejä kaikille älypuhelimen omistaville kavereillesi. Hienoa on myös se, ettei hintaa tule senttiäkään, vaikka viestisi vastaanottaja sattuisi asumaan ulkomailla. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Se on vain kehitystä, jonka perässä kannattaa pysyä.

Tyylikkäät suojat ja kuoret puhelimeesi nopeasti Lux-casesta – nyt toimitus 0 €
Valitse puhelimesi: Nokia | Samsung | iPhone | Sony | HTC

Mitä siis tarvitsen?

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kyse on älypuhelimeesi asennettavasta sovelluksesta nimeltä WhatsApp. Käyttääksesi WhatsAppia tarvitset vain

 • Yhteensopivan puhelimen (Windows Phone, Symbian, Nokia S40, Android, iPhone, Blackperry)
 • Datapaketin kännykkäliittymääsi
 • Asiaa, jonka haluat kertoa kavereillesi

Mikä tekee WhatsAppista niin hienon?

Parasta WhatsApp-sovelluksessa on eittämättä se, että se tekee tekstiviestien, kuvaviestien, äänen ja videoiden lähettämisestä lähestulkoon ilmaista kaikille älypuhelimen omistajille. Tällä hetkellä WhatsApp on täysin ilmainen Windows Phone, Symbian, Nokia S40, Android ja Blackperry alustoille ensimmäisen vuoden ajan, minkä jälkeen hinta on $0,99 vuodessa. iPhonelle WhatsApp maksaa tällä hetkellä 0,89€.
WhatsApp-sovelluksen avulla voit myös helposti jakaa karttasijaintisi sekä luoda ryhmäkeskusteluja useamman kaverisi kanssa. Ryhmäkeskusteluissa on erittäin kätevää esimerkiksi sopia tapaamisesta useamman henkilön kanssa samanaikaisesti. Helppoa, kätevää ja melkein ilmaista!

Lue myös Rahantakojan juttu Whatsappin ääniviesteistä. Joko sinä olet ottanut ominaisuuden hyötykäyttöön vai jääkö se turhakkeeksi?

Kuinka otan WhatsAppin käyttöön?

Helpoin tapa hankkia sovellus puhelimeesi on surffata puhelimesi nettiselaimella osoitteeseen www.whatsapp.com. Sivusto tunnistaa puhelimesi automaattisesti ja kertoo, onko se yhteensopiva puhelimesi kanssa. Mikäli kaikki on kunnossa, saat linkin puhelinvalmistajasi sovelluskauppaan, josta voit iPhonea lukuunottamatta ladata sovelluksen ilmaiseksi. Latauksen jälkeen asenna sovellus ja avaa se.
Ensimmäisellä käynnistyskerralla sinun täytyy rekisteröidä tili. WhatsApp pyytää sinulta puhelinnumerosi sekä sijaintisi. Saat antamaasi puhelinnumeroon varmistusviestin, jonka syötät sovellukseen. Tämän jälkeen olet valmis lähettämään viestejä, kuvaa ja ääntä datayhteydelläsi muille WhatsApp-käyttäjille. WhatApp käy läpi puhelimesi yhteystiedot ja tunnistaa automaattisesti käyttäjät, joilla on WhatsApp-sovellus käytössään. WhatApp pysyy asennuksen jälkeen koko ajan käynnissä puhelimesi taustalla, joten saat reaaliajassa ilmoituksen uusista saapuneista viesteistä.

Rahantakojan lukijana saat 5€ ilmaista alkusaldoa liittyessäsi Ostohyvitykseen. Lue Rahantakojan tietopaketti Ostohyvityksestä niin tiedät, kuinka paljon saat rahaa takaisin pankkitilillesi verkossa tekemistäsi ostoksista.

Minulla on tekstaripaketti?!

Mikäli käytössäsi on oman operaattorisi tarjoama tekstaripaketti, josta maksat esimerkiksi 9,90e/kk, voit WhatsAppin myötä lopettaa tekstaripakettisi tilauksen. Mihin sitten käyttäisit summan, jolla matkapuhelinlaskusi pienenee? Halutessasi voit esimerkiksi nostaa datapakettisi yhteysnopeutta, mikä luonnollisesti parantaa älypuhelimesi käyttökokemusta. Eikä siitä lystistä tarvitse siis käytännössä maksaa yhtään ylimääräistä.

Onko sille vaihtoehtoja?

Kuten useimmille muillekin suosituille mobiilisovelluksille, on WhatsAppillekin olemassa vaihtoehtoja. Niitä ovat esimerkiksi Viber sekä Kik Messenger. Viberin avulla voit myös soittaa ilmaisia puheluja samaan tyyliin kuten Skypellä. Näistä muista sovelluksista minulla ei kuitenkaan ole juurikaan kokemusta ja sen vuoksi suosittelenkin WhatsAppia. Se on yksinkertainen ja toimii hyvin kaikilla suosituimmilla mobiilialustoilla. Kaiken lisäksi siinä ei ole lainkaan mainoksia edes ensimmäisen ilmaisen käyttövuoden aikana.

WhatsApp toimii myös seuraavilla Nokia Asha puhelimilla: Asha 201 · Asha 300 · Asha 302 · Asha 303 · Asha 306 · Asha 309 ja Asha 311.

Onko sinulla kokemusta WhatsAppista tai muista vastaavista sovelluksista? Jaa kokemuksesi alle ja kerro mielipiteesi! 🙂

Similar Posts

43 Comments

 1. Ite latasin WhatsAppin noin puoli vuotta sitten, ja puhelinlasku on pienentyny yhteen kolmasosaan entisestä (ennen noin 20€/kk), siitäkin huolimatta että otin rajattoman datapaketin ja se maksaa jo sen nelisen euroa kuussa. Ei voi kun kehua! Lähettelen varmaan joka päivä kuvaviestejä kavereille ja siskolle, joka asuu kaukana. Suosittelen lämpimästi 🙂

  1. Mulla on ollut WhatsApp käytössä noin 9kk, joten huhtikuussa se muuttunee maksulliseksi. Vajaa euro vuodessa näin järjettömän kätevästä ja laadukkaasta sovelluksesta ei kuitenkaan tunnu miltään, vaan aion maksaa sen ilomielin, kunhan maksua pyytävät.

 2. Ihan paska ohjelma, olen yrittänyt noin 200-300 kertaa asentaa Nokia Asha 311 puhelimeen, siinä kuitenkaan onnistumatta.

  1. Mihin kohtaan sulla tuo asennus kaatuu? Ite oon kerran asentanu Whatsappin Asha 311 -malliin ja onnistui kertalaakista. Toimiiko sulla netti ja onnistuuko muiden ohjelmien asentaminen normaalisti?

 3. Sama tilanne kuin Juha W:llä. Nokia asha 311. Asennus loppuu kesken ja sanoo: setting up favorites failed, network conditions do not allow contact refresh… Internet asetuksia tossa puhelimessa ei hirveesti pysty säätään… Jos saan apua ni hieno homma… Nettiin pääsee kyllä… Oon kokeillu myös wlanissa… Iphone toimii sentään…:)

  1. Hei Teemu!

   Minkälainen liittymä sulla on Asha-puhelimessa? Sisältyyhän mobiilidata kuukausimaksuun? Veikkaisin, että jotain häikkää on puhelimesi nettiasetuksissa, kun tuollaisen errorin nakkaa. Kovin yleinen ei tunnu olevan, kun mistään ei oikeen löytynyt tietoa. Onhan sulla 3G aina päällä? Olet varmaan ladannut Whatsappin sen omalta nettisivulta menemällä puhelimen omalla selaimella sinne? Tuleeko tuo virheilmoitus siis jo siinä vaiheessa, kun olet asentamassa sovellusta vai sitten, kun olet käynnistänyt sen ensimmäisen kerran?

   1. En muuttanut mitään eilisestä latasin sen vielä uudestaan. Ajattelin vaan nyt kokeilla miljoonannen kerran uudestaan ja OHO! Asennus onnistui! Kiitos avusta! 😉

    1. Kiva kuulla! vika jäi vähän arvoitukseksi, mutta tämän tiedon perusteella ongelma saattoi olla myös Whatsappin päässä 🙂

 4. Ostin juuri iphonen ja olen kuullut että Whatsapp on sille ensimmäisen vuoden ilmainen. Pitääkö tämä paikkaansa?

  1. Itselläni ei ole iPhonea käytössä, mutta juuri kun tsekkasin niin Whatsapp näkyy kyllä edelleen maksavan 0,89€ iTunes-kaupassa. Eli ohjelman lataaminen iPhonelle maksaa tuon verran, käyttö lienee ensimmäisen vuoden ajan ilmaista.

 5. Hei mulla tulee toi sama ”setting up favorites failed, network conditions do not allow contact refresh” Puhelin on Nokia Asha 300. Ja kännykässä on datapaketti. Missä menee vikaan? Nettikin on myös päällä kun lataan.
  Sovelluksen latasin menemällä kännykällä Whatsappin omalle sivulle ja sitä kautta.
  MUTTA missä välissä tuo varmistusviesti tulee? Minulle kun sitä ei tullut ollenkaan.
  Poistin ja latasin uudelleen mutta sama ongelma vain pysyy.

  1. Hei!
   Itselläni en ole tuota ongelmaa vieläkään saanut esiintymään kokeilemillani Asha-malleilla. Tuo ongelma vaikuttaisi siis hyvin satunnaiselta ja poistuu ilmeisesti vain uudelleen yrittämällä. Itse kuitenkin kokeilisin seuraavaa:
   – poistaisin Whatsapp:n
   – palauttaisin puhelimen tehdasasetukset
   – tilaisin internet-asetukset uudelleen operaattoriltani
   – lataisin ja asentaisin Whatsapp:n uudelleen suoraan sen nettisivuilta

   Ilmoittelethan, mikäli sait Whatsapp:n asennettua ja miten selätit ongelman 🙂

   Varmistusviesti pitäisi aina tulla tekstarina sen jälkeen kun olet syöttänyt ohjelmaan oman puhelinnumerosi.

 6. Hei!

  Sain kun sainkin sen toimimaan. Samaa ”settings up…..” juttua se toitotti, mutta poistin ja latasin jälleen kerran sen uudelleen, niin jotenkin se vaan alkoi toimimaan ja latamaan sitä. MUTTA, minulle ei taaskaan tullut mitään varmistusviestiä?
  Kuitenkin se toimii ja viestit tulee perille toisille ihmisille.
  Noh, en tiedä. Jotenkin outoa mutta ainakin sain sen toimimaan. 😀

  1. Kiva kuulla, että lähti lopulta pelittämään. Jokin pieni bugi on ilmeisesti puhelimessa tai sovelluksen asennustiedossa, kun vaatii useamman kerran yrittämistä.

   Tuohon en kyllä osaa sanoa mitää, että miksei vahvistusviestiä sulle tullut. Itselleni se tulee aina, kun asennan Whatsapp:n uudelleen Lumialleni. Ehkä sitä ei Ashalla tule 🙂

  2. Hei,
   Minä poistin ja latailin muutaman kerran ja sitten vasta huomasin/tajusin,että tuli pikku texti jossa oli:puhelin löysi varmistusviestin/koodin.
   – Siis meni automaattisesti ja toimii.

   1. Hyvä tietää! Useimmiten tuntuu olevan, että poistaminen ja uudelleen asentaminen ratkaisee ongelmat WhatsAppin kanssa, olipa puhelin minkä merkkinen tahansa.

 7. Whats App toimii muuten,mutta ei tule aloitussivulle W-A:n ikkunaan ilmoitusta/numeroa saapuvien viestien määrää(numeroa).(Whatapp ikkunan laitoin aloitussivulle)
  – Eikös viestien määrän pitäisi näkyä tässäkin ikkunassa samanlailla kuin tavalliset vistitkin näkyy?

  1. Kuulostaa olevan Samsungin bugi, Lumia 800 -mallissa ja kaikissa muissakin Lumioissa, mitä oon nähnyt, päivittyy koko ajan tiileen viestien lukumäärä sitä mukaa, kun niitä vaan joku lähettää… En tosin tiedä Samsungeista mitään 🙂

 8. Äsköiseen viestiin täydennystä,
  puhelin on Samsung Galaxy SII Plus

 9. Eipä toimi whatsappin beta versio wazzapp ainakaan minun n9:ssä ja nopealla googlettelulla selviää että muilla ollut samoja ongelmia. Yrittäessä rekisteröityä wazappi sanoo ”old_version” Onko kukaan selättänyt tätä ongelmaa?

 10. Miten tuon ohjelman saa poistettua Nokia Asha 300 puhelimesta? Mä en ole siinä onnistunut?

  1. Etsi valikosta Whatsappin kuvake ja paina sitä sormella, kunnes esiin tulee pieni valikko, josta löytyy poistamisvaihtoeho. Tuolla tyylillä pitäisi onnistua kaikkien itse asennettujen ohjelmien poisto 🙂

 11. Miten saan äänet päälle kun saan viestin? Normi tekstiviestistä tulee ääni mut whatsapp viestistä ei? Puhelin lumia 720.

 12. Niin kauan kun en pysty poistamaan kontakteja listasta, en halua whatsappia käyttää. Se hakee osoitekirjasta sekä mahdollisesti google plusssasta ja facebookistakin kontaktit ja mitenkään et voi poistaa. Oli kyseessä puhelinmyyjähäirikkö tai kuka tahansa jonka numeron olet joskus tallentanut.

  1. Mikäs laite sulla on käytössä? Ainakin WP8-laitteissa onnistuu kontaktien poistaminen Suosikit-listasta varsin kätevästi.

   1. Tarkoitatko että laittaa kontaktin esto listalle? Eikö kontaktia saa whatsappista kokonaan pois?

  2. En nyt ymmärrä, mitä haluat kysyä tai mikä on ongelma… Tuleeko sulla siis ihan kaikki mahdolliset numerot listalle, josta valitset kelle viestiä lähetät…? Suosikkiluetteloa voi ainaki muokata. Vai häiritteekö se, että kuka tahansa jolla on sun numero, voi sulle whatsappia laittaa (ei siis tarvi kuulua piireihin tms)?

   Eihän sillä puhelinmyyjällä kuitenkaan ole sun numeroa tallennettuna, niin ei se sulle rupea viestiä pukkaan… Tai hitostako minä tiiän, mutta jos laittaa, niin estolistalle vaan (paitsi jos sillä on hyviä juttuja)!

 13. Jos puhtaasti teoreettinen koneellinen/ohjelmallinen ympärivuorokautinen salakuvaus-ja salakuuntelumahdollisuus ymm.tietoturva-asiat eivät kiusaa eivätkä huoleta, niin varmaan ihan kätevä ohjelma. Kerrassaan nerokas ”NSA-advanced tracking device”- laite, noin niinkuin kaiken kaikkiaan.

  http://tbrickert.files.wordpress.com/2013/06/nsa-tracking-devices.png

  Koska tämäkin nerokas sovellus on päällä koko ajan niin se taitaa kuluttaa akkua turhan paljon. Omasta puhelimesta loppui sähköt jo 4-vrk ensilataamisesta vaikka Nokia 206 puhelimelle luvataan normaalisti 47-vrk akkukestoa.

  http://blogit.mtv.fi/elinkautinen/2013/06/10/tiedatko-mita-et-pelkaa/

 14. Täällä kaikki tuntuu valittavan että Whats upp ei toimi tai sitä ja tätä… kaikilla yhteinen tekijä, NOKIA. Vaihtakaa ne paskat puhelimet pois. Meillä oli samoja ongelmia Lumioiden kanssa, mikään ei onnistunut tai ei saanut synkronoitua kalentereita ym. Nyt vaimolla Iphone5 ja mulla Samsung S4, Kaikki toimii hienosti eikä mitään ongelmia…

 15. nojoo, mulla on Lumia 520, ja kun latasin siihen whatsappin joku aika sitten ja käytin sitä vissiinkin paljon, niin se sekosi. Se ei päästä enää mua siihen ja kun poistin sen ja latasin uudelleen niin se ei auttannut! Mitä teen? Halua saada whatsappini toimimaan taas…

 16. Miten whatsapp aplikaation pystyy poistamaan (tai ylipäätään ”käyttäjän”) Nokia Asha 309 puhelimesta? Onko helppoa? Olen ajatellut että lataan whatsapin puhelimeeni. Mietin myös, että tuleeko sitten ilmaisen käyttöajan päätyttyä joku ns. Ilmoitus että nyt siitä tulee maksullinen? Vai velottaako automaattisesti? Kiitos etukäteen 🙂

  1. Whatsapp poistetaan samaan tapaan kuin mikä tahansa itse asennettu sovellus, eli Asha 309 -mallissa käsittääkseni tiedostonhallinan (file manager) kautta, johon pääsee käsiksi päävalikosta.

   Kyllä Whatsappin pitäisi kertoa käyttäjälle, mikäli se haluaa maksua. Useimmilla suomalaisilla käyttäjillä minut mukaan lukien sovellus on jatkanut toimintaansa maksuttomana myös ensimmäisen käyttövuoden jälkeen. Automaattista maksuvaihtoehtoa ei käsittääkseni ole tarjolla, sillä

   Whatsappin sivujen mukaan maksuvaihtoehtoina ovat:
   – Paypal
   – Google Wallet
   – Payment URL (lähettää maksulinkin sähköpostiisi)

   Eli ei muuta kuin huoletta asentamaan ja viestittelemään! Tämä ja muut samankaltaiset pikaviestisovellukset ovat kyllä tehneet omalla kohdallani perinteisistä teksi- ja kuvaviesteistä täysin turhia.

   1. Poistuuko myös whatsapp tili, kun sovelluksen poistaa puhelimesta eli ei jää sitten tili elämään omaa elämäänsä ja mahdollinen laskutus sitten vuoden kuluttua pyörimään?

    1. Sovelluksen poistaminen ei poista Whatsapp-tiliäsi. Tili tulee poistaa ennen sovelluksen poistamista. Ainakin Lumiassa tilin pääsee poistamaan näin:

     1. Käynnistä Whatsapp
     2. Avaa ”Asetukset” -> ”Tili” -> ”Poista käyttäjätili”
     3. Syötä puhelinnumerosi kansainvälisessä muodossa +358 40 123 4567

     Käyttäjätilin poistamista ei voi peruuttaa, joten tätä ei kannata kokeilla huvikseen. Lisää tietoja löytyy Whatsappin sivuilta.

 17. Vein Lumia 520:n päivitettäväksi. Nyt ei enää löydy sopivaa WhatsApp versiota.

 18. Syöhän se jatkuvasti nettiaikaa jos on rajoitettu netti määrä tai jos varsinkin on prepeid.

 19. Poistin oman whatsapp tilini puhelimestani ja sen jälkeen koko whatsapp sovelluksenkin, mutta miksi kaverilla edelleen näkyy minun profiilini? Kaikki keskustelut ja minun kuva, sekä teksti että ”I’m using whatsapp” ? Miten saan kokonaan kaiken pois myös että kaverini näkevät että EN käytä enää whatsappia??

 20. Hei, Eräs asiakas oli ulkomailla ollessaan käyttättänyt W A:ta. Laskulla näkyi jokaisesta ulkomailla tehdýstä viestistä kuitenkin veloitus, kuinka tämä on mahdollista? Ei viestitellyt tavalliseen tapaan, koska tietää sen olevan maksullista.

 21. Olen asentanut Whatsappin viime keväällä. Nyt lokakuussa asensin Windows 10 mutta peruin sen kun en tykännyt. Nyt WhatsApp ilmoittaa että versio on vanhentunut ja se pitäisi päivittää, mutta kun yritä niin siinä on valmiina **sähköpostiosoite poistettu**, jota en saa poistettua siitä ja pyytää mickrosoft-tilin salasanaa. Kuitenkaan se ei hyväksy sitä vaikka muuten pääsen sillä microsoftin kaikille sivuille.
  Peruin koko asennuksen ja latasin sen uudestaan, mutta tuo mainitsemani sähköposti pysyy siinä enkä pääse eteenpäin.

 22. Olimme ostaneet uusia Samsung 6 edge ja 7 edge. Asensimme whatsappsia uusiin kännyköihin. Mutta ihmettelemme, miksi video ei voi näyttää ollenkaan. Se lukee ”Tämä video poistettiin puhelimestasi, koska se sisältää turvatonta sisältöä”?? Meidän vanhamme Samsung 5 whatsappsissa näkyi videoita hyvin ilman ongelmia… Hmm…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.