Whatsappin uudet ääniviestit

Onko sinullakin älypuhelin täynnä sovelluksia, mutta päivitykset tuppaavat usein unohtumaan? Olen huomannut, että varsin useilla unohtuu tai jää huomiotta puhelimeen asennettavien sovellusten uudet päivitykset. Joissain tapauksissa tämä aiheuttaa sen, että myös uudet – toisinaa varsin hyödyllisetkin ominaisuudet – jäävät tämän vuoksi käyttämättä. Itse pidän Lumiani ajantasalla pitämällä sovelluskaupan kuvaketta aloitusnäytössä. Kun sovelluspäivityksiä on saatavillä, näkyy tiilestä päivitetystä kaipaavien sovellusten lukumäärä. Parin täppäyksen jälkeen sovellukset on päivitetty ja uudet ominaisuudet käytettävissä.

Whatsapp ja ääniviestit

Reilu kuukausi sitten Whatspp julkaisi yhden viimeaikojen merkittävimmistä päivityksistään suurta suosiota nauttivalle pikaviestintäohjelmalleen. Sen myötä kaikkien tuettujen alustojen Whatsapp-sovellukseen ilmestyi pieni mikrofonin kuvake, jonka avulla Whatsappilla voi nyt myös lähettää ääniviestejä yhteystiedoilleen.

Ääniviestiominaisuuden käyttäminen on helppoa kuin laskeminen kolmeen:
1. Paina mikrofonikuvaketta aloittaaksesi nauhoituksen.
2. Mikäli haluat poistaa ääniviestin tai aloittaa alusta, pyyhkäise sormellasi näytön ylitse.
3. Nauhoituksesi ei tallennu puhelimeesi. Saat ilmoituksen, kun vastaanottaja on kuunnellut viestisi.

Kuulostaa kätevältä ja helpolta, mutta onko sille mitään käyttöä? Itselleni tämä ominaisuus on ainakin tullut tarpeeseen. Toisinaan, kun asia on lyhyt ja olen esimerkiksi pyöräilemässä, voin hetkessä lähettää ääniviestin ystävälleni. Erirtyisesti kiireellisissä tilanteissa ja huonossa tai kylmässä säässä tälle on varmasti vielä lisää käyttöä. Miinuspuolena toki on se, ettei vastaanottaja välttämättä voi juuri sillä hetkellä kuunnella viestiä tilanteesta riippuen.

Katso Whatappin julkaisema lyhyt esittelyvideo ääniviestien käytöstä eri laitteilla:

Puhelinvertailun julkaisemassa artikkelissa oli varsin mielenkiintoisia Whatsappin julkaisemia tilastoja sovellukseen liittyen. Whatsappilla on maailmanlaajuisesti jo yli 300 miljoonaa käyttäjää ja sen kautta lähetetään joka päivä 11 miljardia viestiä. Vastaanotettujen viestien lukumäärä on päivittäin huimat 20 miljardia. Sovelluksen pitäminen yksinkertaisena ja toimivana on siis mitä ilmeisimmin pitänyt käyttäjät tyytyväisinä.

Mitä mieltä sinä olet ääniviestiominaisuuden tarpeellisuudesta?

Similar Posts

2 Comments

  1. Itellä on ollu käytössä jo hetken. Aluksi lähinnä pilailumielessä tuli laitettua kaikkia ihmeääniä miehelle ja siskolle 😀 Mutta on näitä tullut käytettyä ihan asiankin lähettämiseen, just tuollain pyörän selässä tai liikennevaloissa seisoessa on kätevää nakata äkkiä joku info menemään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.